De mooiste fietsroutes in Utrecht

In de provincie Utrecht is het heerlijk fietsen. Niet voor niets is Utrecht met 4,5 van de 5 sterren Fietsregio 2019! Met een dekkend fietsnetwerk van fietsknooppunten, Toeristische Overstappunten (TOP's) en heel veel mooie plekken te ontdekken. Wij hebben de mooiste fietsroutes op een rij gezet.

Drukte in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Wil je een frisse neus halen dit weekend? Ga dan zoveel mogelijk op pad in de eigen omgeving. Kom je toch naar Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug? Doe dat dan te voet of op de fiets, kijk voor je de deur uitgaat op de druktemonitor Utrecht hoe druk het is en ruim je afval netjes op. Zo houden we de natuur toegankelijk.

Hier moet je zijn! - Fietsroutes met ruimte

Voor de mooiste fietstochten hoef je helemaal niet ver weg. Start vanuit huis of vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP) waar voldoende parkeergelegenheid is. Vervolgens fiets je langs de mooiste plekjes. Is het toch nog druk? Check van te voren de druktemonitor Utrecht of ga eens heel vroeg op pad. Morgenstond heeft goud in de mond!

Meer Utrecht ontdekken

 • Zelf je route plannen

  Via de fietsrouteplanner is het eenvoudig je eigen route te plannen. Start vanuit huis en ontdek wat er in jouw eigen buurt allemaal te zien is.

  Routeplanner
 • Waar te gaan?

  In de provincie Utrecht vind je verschillende regio's die elk op hun eigen wijze heel bijzonder zijn. Stap op de fiets is en laat je verrassen.

  Ontdek de regio's in Utrecht
 • Wat te doen?

  Regio Utrecht heeft vele verhalen te vertellen, ontdek ze hier allemaal! Van prachtige kastelen & buitenplaatsen tot de waterlinies en Hollandse Ambachten.

  Themaroutes in Utrecht
  Gelegen langs de Vecht in Oud-Zuilen, was het huis van schrijfster Belle van Zuylen.
 • Druktemonitor

 • Waar te starten?

  Waar je ook heen gaat, je start je route het beste vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP). Ontdek alle TOP's in Utrecht

  TOP's in Utrecht
Altijd op de hoogte van de mooiste routes in Utrecht!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en vind maandelijks inspirerende verhalen, het laatste routenieuws en de leukste routes in je mailbox!