Druktemonitor Utrecht

Veel inwoners gaan in eigen omgeving eropuit om te recreëren of gaan op vakantie in eigen land. Maar zo kan het ook op sommige populaire locaties behoorlijk druk worden. Met de druktemonitor Utrecht dragen we bij aan de spreiding van het bezoek aan onze provincie.

Tips om prettig te recreëren: vermijd drukke plekken en drukke tijdstippen, kom indien mogelijk niet met de auto naar de locatie, volg de instructie van toezichthouders en verkeersregelaars, houd honden aan de lijn waar verplicht en laat geen zwerfafval achter.

Kaart druktemonitor - hoe het werkt

  • ROOD: Het is momenteel erg druk en/of de beschikbare (parkeer)capaciteit is bereikt. Recreëren is niet of minder prettig. Het is niet wenselijk dat er nog meer mensen naar deze locatie komen. Kies een andere locatie of kom op een ander moment.
  • ORANJE: Het is drukker dan normaal en/of de beschikbare (parkeer)capaciteit is vrijwel bereikt. Recreëren is nog wel mogelijk, maar houd rekening met extra drukte. Ga je toch naar deze locatie, kom dan in elk geval te voet of op de fiets. 
  • GROEN: Er is nog voldoende ruimte. Het is op deze locatie prettig recreëren.

De Druktemonitor Utrecht wordt ontwikkeld door provincie Utrecht, Routebureau Utrecht, de regiomarketingorganisaties en Veiligheidsregio Utrecht. Kijk voor meer informatie op druktemonitorutrecht.nl.