Druktemonitor Utrecht

Veel inwoners gaan in eigen omgeving eropuit om te recreëren of gaan op vakantie in eigen land. Maar zo kan het ook op sommige plaatsen behoorlijk druk worden. Met de druktemonitor Utrecht dragen we bij aan de spreiding van het bezoek aan onze provincie.

Voor alle plekken geldt sowieso: vermijd drukke plekken en drukke tijdstippen, kom indien mogelijk niet met de auto naar de locatie, houd afstand en rekening met elkaar, volg de instructie van toezichthouders en verkeersregelaars en laat geen afval achter. Op die manier kunnen we er verantwoord met elkaar op uit.

Druktemonitor - hoe het werkt

  • ROOD: Het is te druk! Het is niet of nauwelijks mogelijk om 1,5 meter afstand te houden en/of de beschikbare (parkeer)capaciteit is bereikt. Recreëren is hier niet langer prettig. Het is niet wenselijk dat er nog meer mensen naar deze locatie komen. Kies een andere locatie of kom op een ander moment.
  • ORANJE: Het is drukker dan normaal. Het kan daardoor lastig zijn om 1,5 meter afstand te houden en/of de beschikbare (parkeer)capaciteit is vrijwel bereikt. Recreëren is nog wel mogelijk, maar houd rekening met drukte. Ga je toch naar deze locatie, kom dan in elk geval te voet of op de fiets. 
  • GROEN: Er is nog voldoende ruimte. De 1,5 meter afstand kan zonder problemen gewaarborgd worden. Het is op deze locatie prettig recreëren.

De Druktemonitor Utrecht wordt ontwikkeld door provincie Utrecht, Routebureau Utrecht, de regiomarketingorganisaties en Veiligheidsregio Utrecht. Kijk voor meer informatie op druktemonitorutrecht.nl.