Kasteel Woerden


Kasteel Woerden, een sfeervol rijksmonument, in het hart van Nederland en centraal gelegen in de randstad. De locatie ligt 150 meter van het centraal station, 3 minuten rijden van de snelweg, met een eigen parkeerplaats, een echte ridderzaal en een topteam dat onbezorgde gastvrijheid biedt.

Meer dan 600 jaar heeft het kasteel een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de (rand)st…

Kasteel Woerden, een sfeervol rijksmonument, in het hart van Nederland en centraal gelegen in de randstad. De locatie ligt 150 meter van het centraal station, 3 minuten rijden van de snelweg, met een eigen parkeerplaats, een echte ridderzaal en een topteam dat onbezorgde gastvrijheid biedt.

Meer dan 600 jaar heeft het kasteel een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de (rand)stad. Van imposante woning voor belangrijke Woerdenaren tot militair ziekenhuis, altijd een veilig onderkomen voor haar gasten. Als unieke locatie en het meest imposante monument van Woerden, wordt deze traditie voortgezet voor de meeste uiteenlopende vergaderingen, trainingen, congressen, presentaties, feesten en andere gelegenheden. Een inspirerende en representatieve vergaderlocatie voor een klein gezelschap van 4 personen tot een feestelijke bijeenkomst tot 850 gasten. Alle zalen ademen geschiedenis en zijn van alle moderne gemakken voorzien. De diensten van Kasteel Woerden lopen uiteen van enkel het verhuren van een zaal tot de organisatie van een totaal evenement voor iedere denkbare bijzondere gelegenheid. Kijk ook eens op www.kasteelwoerden.nl

Kasteel Woerden is dé evenementenaccommodatie van het Groene Hart. Een sfeervol rijksmonument, centraal gelegen in Nederland en de randstad. De locatie ligt 150 meter van het centraal station en 3 minuten rijden van de snelweg. Het kasteel is de locatie voor de meeste uiteenlopende bijeenkomsten zoals vergaderingen, trainingen, congressen, presentaties, feesten en andere gelegenheden. Een inspirerende en representatieve vergaderlocatie voor een klein gezelschap van 4 personen tot een feestelijke bijeenkomst tot 850 gasten.

Kasteel Woerden heeft 13 verschillende zalen en vertrekken. De stijl van de verschillende zalen is uiteenlopend van klassiek tot industrieel en modern of juist warm en sfeervol. De zalen zijn veelal voorzien van flatscreen of beamer met scherm, flipovers, een (mini)bar, een volautomatisch espresso-apparaat en een audiovisuele installatie. De accommodatie is tevens rolstoeltoegankelijk.

Jan van Beierenzaal

Jan van Beieren hertog van Brabant was eigenaar van Kasteel Woerden van 1415 tot 1425. Deze zaal is een representatieve vergaderlocatie, zeer geschikt voor uw directievergadering of een intiem diner met een prachtig uitzicht op de slotgracht, de St. Bonaventurakerk naast het kasteel en de oude binnenstad.

Van Brunswijkzaal

De zaal boven de poort van het kasteel is vernoemd naar hertog Erik van Brunswijk. Deze hertog kreeg het kasteel tijdens de Tachtigjarige Oorlog te leen van koning Filips II van Spanje. Met een capaciteit tot 40 personen is de Van Brunswijckzaal zeer geschikt voor uw presentatie of vergadering met een kleine groep.

Van Rhenenzaal

Godfried van Rhenen liet als bisschop van Utrecht liet in de 12e eeuw vier kastelen bouwen in zijn bisdom. De zaal die de naam van de bisschop draagt, is zeer geschikt voor onder meer workshops, productpresentaties, zakelijke diners en personeelsfeesten tot 110 personen. Kenmerkend voor de op te splitsen zaal is de combinatie van een origineel plafond en een stijlvol, geheel wit interieur.

De Ridderzaal

De Ridderzaal van Graaf Floris V is een zaal  gebouwd op basis van tekeningen van de Ridderzaal in Den Haag. De houten dakconstructie doet denken aan een omgekeerd schip. Door de grootte en de statige uitstraling is de Ridderzaal zeer geschikt voor grote bedrijfspresentaties, congressen, jaarvergaderingen, grote diners en feesten.

Van Montfoortzaal

De Van Montfoortzaal is een statige zaal met een statige uitstraling. De ruimte bevindt zich boven de toegangspoort. Op zichzelf is de zaal zeer geschikt als ruimte tot 70 personen.

Entreezaal met KasteelCafé

Op de bel-etage van het kasteel bevindt zich de entreezaal. De entreezaal is een restaurantruimte en een kasteelcafé. Bij bijeenkomsten is deze ruimte  zeer geschikt voor ontvangst, pauzes, lunch en diner. Daarnaast is deze zaal zeer geschikt voor feesten, recepties en ontvangsten voor grote groepen tot 180 personen. Daarbij is de zaal eenvoudig uit te breiden om als locatie voor een grotere bijeenkomst te dienen. Naast de ontvangstruimte is een terras en een binnenplaats gelegen. In deze combinatie, al dan niet door plaatsing van tijdelijke overkapping biedt dit vertrek ruimte aan 600 gasten.

De Kasteelgewelven

Vroeger werden de gangen onderin het kasteel aangeduid als ‘Duysteren ommeganck’. De indrukwekkende catacomben met rond plafond en ruwe stenen wanden zijn zeer geschikt voor allerlei bijeenkomsten tot 300 personen of met 140 gasten aan één tafel!

Openingstijden

  • Iedere dag is Kasteel Woerden beschikbaar als evenementenlocatie. Op zaterdagen en zondagen is het kasteelcafé geopend van 11.00u tot 17.00u.

Kenmerken

Locatie