De mooiste fietsroutes in Utrecht

In de provincie Utrecht is het heerlijk fietsen. Een kleine provincie, maar heel divers en altijd iets moois dichtbij. Ontdek al fietsend de iconen van de Hollandse Waterlinie, het grootste Rijksmonument van Nederland, fiets langs Kastelen en buitenplaatsen, door middeleeuwse steden of de weidse polders. Hier vind je de mooiste fietstochten door heel Utrecht met genoeg verhalen om voor af te stappen.

Fietsroutes met ruimte - #HIERMOETJEZIJN

Hier vind je mooie fietsroutes waarbij je op anderhalve meter van elkaar kunt genieten van het prachtige Utrecht. Start vanuit huis of vanaf een Toeristisch Overstappunt (TOP) waar voldoende parkeergelegenheid is. Vervolgens fiets je langs de mooiste plekjes. Vind je het toch te druk? Tip: morgenstond heeft goud in de mond! Ga eens heel vroeg op pad.

Meer fietsroutes door Utrecht - Parels voor de rustige dagen

© Harald Lakerveld

Boerenkaas Fietsroute Pape-copen

Een fietsroute door Woerden en het Groene Hart, volledig in het teken van kaas. Bekijk de ervaring van de Outdoorblogger >>

Bekijk route

Jan Blanken Fietsroute

Een fietstocht door onder andere Vianen en Vijfheerenlanden langs de waterwerken van Jan Blanken. Lees hier wat de Outdoorblogger ervan vond >> 

Bekijk route
© Marijke van Eijkeren

Tour de Kromme Rijn

Ontdek de lekkerste streekproducten in de Kromme Rijn en Lekstreek.

Bekijk route
© Ferry Verheij

Tussen Lek en Linge

Geniet van het prachtige Vijfheerenlanden, het nieuwste stukje Utrecht. Dit gebied tussen Lek en Linge is prachtig en authentiek Nederlands. Zeker het ontdekken waard!

Bekijk route

Sporen op de Heuvelrug

Ga opladen op de Heuvelrug en geniet van prachtige natuur en cultureel erfgoed.

Bekijk route